Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedenih u dane vikenda od 11. do 13. prosinca 2020. god.

Slika /PU_BB/slike vijesti/palica_stop_policija.jpg

Poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja se i dalje

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su tijekom ovog proteklog vikenda u petak, 11. prosinca, proveli najavljenu preventivno-represivnu akciju u prometu na području cijele naše Županije. Budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na kontrolu vožnje pod utjecajem alkohola, od 60 alkotestiranih vozača tijekom noći sankcionirano je njih 3 koja su bila pod utjecajem alkohola većim od dozvoljenog.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola u izdahu od 1,62 g/kg izmjerena je kod 61-godišnjeg vozača u Garešnici.

Policijski službenici ove PU su i ovog vikenda, nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Tako su policijski službenici proteklog vikenda utvrdili ukupno 74 prekršaja od čega izdvajamo:
                                  
-  5 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2,30 g/kg izmjerena kod 57-godišnjeg vozača osobnog automobila na području Daruvara,
- 41 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena u Prespi i ona je iznosila 124 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 70 km/h,
-  4 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
-  1 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
- 23 ostalih prekršaja.
 
U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodile su se tri prometne nesreće od kojih su sve tri bile s materijalnom štetom.
 
Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.
 
Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.

Vijesti u brojkama | Promet i vozila