Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedenih u dane vikenda od 1. do 3. ožujka 2024. godine

Slika /PU_BB/Promet/Leđa_palica.jpg
Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su i ovog prvog vikenda u ožujku nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu, a koji su ujedno i najčešći uzročnici prometnih nesreća.

Utvrđeno i sankcionirano je sveukupno 189 prometnih prekršaja od čega izdvajamo:
 
- 4 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dok je najviša izmjerena koncentracija alkohola od 0,93 g/kg utvrđena kod 21-godišnjeg vozača osobnog automobila u Ivanskoj, 

- 133 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša prekoračena brzina izmjerena je u Končanici i ona je iznosila 183 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 80 km/h,

-  23 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

-  2 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te

- 27 ostalih prekršaja.

Ovog vikenda, na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se deset prometnih nesreće od kojih dvije u kojima je tri osobe lakše ozlijeđeno, dok su ostale bile samo s materijalnim štetama. O prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama više pročitajte ovdje.   

Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život. 

Vijesti u brojkama | Promet i vozila