Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedenih u dane vikenda od 08. do 10. travnja 2022. god.

Slika /PU_BB/Promet/Stop policija1.jpg

Ovog vikenda policijski službenici su utvrdili i sankcionirali 131 prometni prekršaj na području naše policijske uprave

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su i tijekom ovog vikenda u travnju nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

Utvrđeno je sveukupno 131 prometnih prekršaja.

U petak, 8. travnja, policijski službenici su u sklopu ovih pojačanih aktivnosti proveli i preventivno-represivnu akciju u prometu na području naše Bjelovarsko-bilogorske županije. Budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na nadzor nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima u samo četiri sata akcije utvrđena su 34 takvih prekršaja.

32 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa na prednjem sjedištu i 2 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa na stražnjem sjedištu vozila.

Od ostalih prekršaja izuzev akcije u petak utvrđena su još:
 
-  11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dok je najveća izmjerena koncentracija alkohola od 1,69 g/kg utvrđena kod 28-godišnjeg muškarca, vozača osobnog automobila u Donjem Daruvaru,
-  25 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Malim Zdencima i ona je iznosila 102 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 60 km/h,
-  još dodatno 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
-  7 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
-  36 ostalih prekršaja.
 
U navedenom razdoblju, na prometnicama naše policijske uprave dogodile su se tri prometne nesreće od kojih je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lakše ozlijeđena.  
 
I nadalje pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa i pravila jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.

Vijesti u brojkama | Promet i vozila