Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedenih u dane prvog vikenda 2021. godine

Slika /PU_BB/Promet/stop policija.jpg

Policija nastavlja s poduzimanjem mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu

Foto: ilustracija
 
Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su tijekom ovog prvog vikenda Nove godine nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.
 
Tako su policijski službenici proteklog vikenda utvrdili ukupno 71 prometni prekršaj od čega izdvajamo:                                  
- 2 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2,19 g/kg izmjerena kod 55-godišnjeg vozača osobnog automobila u Batinjanima,
- 41 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je na području Policijske postaje Garešnica i ona je iznosila 104 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 70 km/h,
-  5 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
- 1 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
- 22 ostalih prekršaja.

U navedenom razdoblju, na prometnicama naše policijske uprave dogodile su se tri prometne nesreće i sve tri su bile samo s materijalnom štetom.
 
Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.
 
Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.

Pisane vijesti | Promet i vozila