Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedenih proteklog vikenda

Slika /PU_BB/Promet/Leđa_palica.jpg

S ciljem daljnjeg smanjenja stradavanja i podizanja razine sigurnosti, poduzimanje svih mjera u prometu se nastavlja

Foto: ilustracija

Tijekom ovog vikenda policijski su službenici nastavili i s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“. Tako su proteklog vikenda utvrdili sveukupno 157 prometna prekršaja od čega izdvajamo:                                        
  • 5 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini od 2,41g/kg, izmjerena kod 60-godišnjeg vozača osobnog automobila u Daruvarskom Brestovcu,
  • 91 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša utvrđena nepropisna brzina izmjerena je u Kupinovcu i ona je iznosila 99 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h,
  • 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  • 5 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te
  • 37 ostala prekršaja. 

Policijski službenici su u nedjelju 24. srpnja od 12 do 20 sati na području naše policijske uprave proveli dodatno pojačani nadzor prekršaja vozača motocikala i mopeda. Pritom su utvrđena 13 prometna prekršaja koja su bila u skladu s akcijom.
 
U navedenom razdoblju na prometnicama naše policijske uprave dogodile su se tri prometne nesreće od kojih jedna na bjelovarskom području i dvije na grubišnopoljskom, a sve su bile samo s materijalnom štetom.
 
Ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon