Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedene u dane vikenda od 30. listopada do 01. studenog 2020. godine

Slika /PU_BB/slike vijesti/alkotest01.jpg

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su proteklog vikenda utvrdili 135 prometnih prekršaja

Foto: ilustracija

Policijski službenici ove PU su nastavili su s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.
 
Tako su policijski službenici ove PU proteklog vikenda od 30. listopada do 01. studenog  2020. godine utvrdili135 prometni prekršaj od čega izdvajamo:
 
-  7 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,10 g/kg izmjerena kod 33-godišnjeg vozača osobnog automobila u Čazmi
- 93 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Čazmi i ona je iznosila 127 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 70 km/h,
-  7 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
-  2 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
-  26ostalih prekršaja.
 
U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodilo se pet prometnih nesreća samo sa  materijalnom štetom, dok su u dvije prometne nesreće dvije osobe lakše a jedna teže ozlijeđene.  
 
S ciljem daljnjeg smanjenja stradavanja i podizanja razine sigurnosti, poduzimanje navedenih mjera u prometu se nastavlja.

Pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život. 


 

Stranica