Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedene u dane vikenda od 23. do 25. listopada 2020. godine

Slika /PU_BB/slike vijesti/palica01.jpg

S ciljem daljnjeg smanjenja stradavanja i podizanja razine sigurnosti, poduzimanje ovakvih mjera u prometu se nastavlja

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su tijekom ovog proteklog vikenda sa subote na nedjelju, 24./25. listopada, proveli najavljenu preventivno-represivnu akciju u prometu na području cijele naše Županije. Budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na kontrolu vožnje pod utjecajem alkohola i droga, od 48 alkotestiranih vozača tijekom noći sankcionirano je njih 3 koja su bila pod utjecajem alkohola većim od dozvoljenog.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola u izdahu od 2,41 g/kg izmjerena je kod 45-godišnjeg vozača traktora u Grubišnom Polju.

Policijski službenici ove PU su nastavili i s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.
 
Tako su policijski službenici ovog vikenda od 23. do 25. rujna utvrdili 79 prometna prekršaja od čega izdvajamo:
 
-  4 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola,
- 35 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Prespi i ona je iznosila 141 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 70 km/h,
-  6 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa,
- 5 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
-  29 ostalih prekršaja.
 
U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodile su se četiri prometne nesreće od kojih su tri s materijalnom štetom. U jednoj nesreći s ozlijeđenim osobama tri osobe su lakše ozlijeđene.

Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.
 
Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.

Vijesti u brojkama | Promet i vozila