Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedene u dane vikenda od 20. do 22. prosinca 2019. godine

Slika /PU_BB/Promet/B1poster-B-fc163bd199.jpg

Pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život

Foto: ilustracija

Policijski službenici ove PU su nastavili i s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

U noći sa subote na nedjelju, 21./22. prosinca, policijski službenici su u sklopu ovih pojačanih aktivnosti proveli i preventivno-represivnu akciju u prometu na području cijele naše Županije.

Budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na kontrolu vožnje pod utjecajem alkohola i droga, od 127 alkotestiranih vozača tijekom noći sankcionirano je njih 15 koja su bila pod utjecajem alkohola većim od dozvoljenog.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola u izdahu od 2,40 g/kg izmjerena je utvrđena kod 24-godišnjeg vozača osobnog automobila u Garešnici.

Tako su policijski službenici ove PU proteklog vikenda od 20. do 22. prosinca 2019. godine utvrdili 125 prekršaja od čega izdvajamo:
 
- 21 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola,  
- 51 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Malim Sredicama i ona je iznosila 118,8 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 50 km/h,
- 7 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa,
- 1 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
- 46 ostalih prekršaja.
 
U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodilo se je sedam prometnih nesreća od kojih je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je teško, a u drugoj  jedna je osoba lakše ozlijeđena. Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.
 
Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.

Vijesti u brojkama | Promet i vozila