Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedene u dane vikenda od 14. do 16. veljače 2020. godine

Slika /PU_BB/slike vijesti/policajac_pise_kaznu.jpg

Policijski službenici PU bjelovarsko-bilogorske su proteklog vikenda utvrdili ukupno 182 prekršaja u prometu

Foto: ilustracija

Policijski službenici ove PU su i tijekom veljače 2020. godini nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.
Tako su policijski službenici ove PU proteklog vikenda utvrdili ukupno 182 prekršaja od čega izdvajamo:
 
- 4 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 1,53 g/kg izmjerena kod 36-godišnjeg vozača osobnog automobila u Bjelovaru,
- 119 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Žabjaku i ona je iznosila 118,8 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 70 km/h,
- 8 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa,
- 18 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
- 33 ostalih prekršaja.
 
U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodilo se sedam prometnih nesreća od kojih je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lakše ozlijeđena.
 
Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.
 
Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.

Vijesti u brojkama | Promet i vozila