Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedene u dane vikenda od 13. do 15. prosinca 2019. godine

Slika /PU_BB/slike vijesti/palica_stop_policija.jpg

Policija i nadalje poduzima pojačane aktivnosti usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu

Foto: ilustracija

Policijski službenici ove PU su nastavili i s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

U noći sa subote na nedjelju, 14./15. prosinca, policijski službenici su u sklopu ovih pojačanih aktivnosti proveli i preventivno-represivnu akciju u prometu na području cijele naše Županije.

Budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na kontrolu vožnje pod utjecajem alkohola i droga, od 82 alkotestiranih vozača tijekom noći sankcionirano je njih 4 koja su bila pod utjecajem alkohola većim od dozvoljenog.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola u izdahu od 1,12 g/kg izmjerena je kod 41-godišnjeg vozača osobnog automobila u Ladislavu.

Tako su policijski službenici ove PU proteklog vikenda od 13. do 15. prosinca 2019. godine utvrdili 156 prekršaja od čega izdvajamo:
 
- 7 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najviša utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2,77 g/kg utvrđena kod 36-godišnjeg vozača osobnog automobila u Bjelovaru,  
- 84 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Bjelovaru i ona je iznosila 117 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 70 km/h,
- 11 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa,
- 2 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
- 35 ostalih prekršaja.
 
U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodilo se je pet prometnih nesreća od kojih je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba smrtno stradala dok su dvije osobe ozlijeđene. Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja.

Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život. 
 

Vijesti u brojkama | Promet i vozila