Rezultati pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa

Slika /PU_BB/Promet/Leđa_palica.jpg

U akciji je utvrđeno 29 prekršaja

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su jučer, 29. studenog, proveli najavljenu preventivno-represivnu akciju u prometu od 09.00 do 13.00 sati na području cijele naše policijske uprave.

Na 20 lokacija kontrolirano je 48 vozila, a budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na kontrolu korištenja sigurnosnih pojaseva te nedozvoljeno korištenje mobitela vozača za vrijeme upravljanja vozilom utvrđeno i sankcionirano je 19 takvih prekršaja.

16 sudionika u prometu nije bilo vezano sigurnosnim pojasom na prednjim sjedištima, dok je troje vozača kažnjeno zbog nepropisnog korištenja mobilnog telefona za vrijeme vožnje.
Deset sudionika kažnjeno je za ostale prometne prekršaje.

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim aktivnostima nadzora prometa koji će se nadzirati uglavnom u dane vikenda s naglaskom na teže prometne prekršaje (tzv. “četiri ubojice“ u prometu), brzine, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, no i druge prometne prekršaje. Pritom će se u ove aktivnosti uključiti maksimalan broj policijskih službenika kao i raspoloživa tehnika (alkoteste, uređaje za nadzor brzine, testere za droge i dr.).

Pozivamo sve sudionike u prometu na oprez, odgovorno ponašanje u prometu te poštivanje prometnih propisa.
 

Vijesti u brojkama | Promet i vozila