Rezultati pojačanih nadzora poštivanja prometnih propisa provedenih od 13. do 15. studenog 2020. godine

Slika /PU_BB/slike vijesti/prometni_policajac05.jpg

Od petka do nedjelje na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske utvrđeno 138 prometna prekršaja

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su tijekom ovog proteklog vikenda s petka na subotu, 13./14. studenog, proveli najavljenu preventivno-represivnu akciju u prometu na području cijele naše Županije. Budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na kontrolu vožnje pod utjecajem alkohola, od 72 alkotestiranih vozača tijekom noći sankcionirano je njih 5 koja su bila pod utjecajem alkohola većim od dozvoljenog.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola u izdahu od 1,82 g/kg izmjerena je kod 46-godišnjeg vozača osobnog automobila na području Garešnice.

Policijski službenici ove PU su nastavili i s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.
 
Tako su policijski službenici ovog vikenda od 13. do 15. studenog utvrdili 138 prometna prekršaja od čega izdvajamo:
 
-  17 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je ona najveća izmjerena koncentracija alkohola u organizmu iznosila 2,53g/kg izmjerena kod 36-godišnjaka na području Bjelovar,
-  59 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je na području Grubišnog Polja i ona je iznosila 115 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 60 km/h,
-  17 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa,
-  12 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
-  33 ostalih prekršaja.
 
U navedenom razdoblju, na prometnicama naše Policijske uprave dogodilo se je šest prometnih nesreće od kojih su četiri s materijalnom štetom. U jednoj nesreći s ozlijeđenim osobama jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede, a jedna je lakše ozlijeđena.

Stoga se i poduzimanje mjera usmjerenih na povećanje sigurnosti svih sudionika u prometu nastavlja. O akcijama u prometu možete više pročitati ovdje.
 
Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.

Vijesti u brojkama | Promet i vozila