Rezultati akcije na prometne prekršaje nedavanja pokazivača smjera

Slika /PU_BB/slike vijesti/palica_stop_policija.jpg

U samo četiri sata trajanja akcije utvrđeno je ukupno 43 prekršaja na prometnicama Bjelovarsko-bilogorske županije od tog broja njih 24 je bilo prekršaja nedavanja pokazivača smjera odnosno žmigavca

Foto: ilustracija
Jučer, 12. ožujka u vremenu od 10 do 14 sati na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske ali i na području cijele Republike Hrvatske provedena je preventivno-represivna akcija koja je bila usmjerena u prvom redu na nadzor vozača koji u prometu na cestama ne uključuju pokazivače smjera, ali i na druge prekršaje, uzročnike prometnih nesreća.
U samo četiri sata trajanja ove akcije utvrđeno je ukupno 43 prekršaja na prometnicama naše Županije. Od tog broja njih 24 je bilo prekršaja nedavanja pokazivača smjera odnosno žmigavca dok je ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama utvrđeno njih 19. Od 24 prekršaja nedavanja pokazivača smjera 1 prekršaj je utvrđen kod vozača mopeda, 20 kod vozača osobnih automobila i 3 kod vozača teretnih vozila.   
Ne davanje pokazivača smjera pojedinog sudionika, može ugroziti ili u zabludu dovesti druge sudionike koji se kreću iza takvog sudionika ili mu dolaze iz suprotnog ili bočnih smjerova, a svjedoci smo i čestih primjedbi sudionika u prometu, ali i raznih medija kao se navedeni prekršaj minorizira i ne dovoljno sankcionira.
Slijedom navedenog policija će u narednom razdoblju provoditi ovakve ciljane akcije kako bi se svim sudionicima u prometu ukazalo na nužnosti poštivanja i ovog propisa.
 
Od ostalih prekršaja u cestovnom prometu jučer, 12. ožujka u 18.40 sati, u Doljanima, u Ulici hrvatskih branitelja, u kontroli prometa zaustavljen je traktor s kojim je upravljao 39-godišnjak za vrijeme dok mu je vozačka dozvola rješenjem oduzeta zbog neobavljenog izvanrednog zdravstvenog pregleda i pod utjecajem alkohola od 1,64 g/kg. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je uhićen i doveden u prostorije policije gdje je smješten u posebnu prostoriju do dovođenja na sud.
Istog dana, u 19.26 sati, u Garešničkom Brestovcu, također u kontroli prometa zatečen je 47-godišnjak da upravlja osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije. Protiv njega  slijedi optužni prijedlog.
 

Stranica