Rezultati akcije EDWARD - Europskog dana bez poginulih u prometu

Slika PU_BB/Promet/EDWARD 2018.jpg

            Jučer, 19. rujna, tijekom provođenja projekta EDWARD stanje sigurnosti u prometu na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske obilježile su tri prometne nesreće od kojih su dvije bila s lako ozlijeđenom osobom i jedna s materijalnom štetom. 

           Podsjećamo da je Republika Hrvatska, zajedno sa ostalim državama Europske Unije i drugim europskim zemljama, članica Europske mreže prometne policije tzv. TISPOL - mreže koja je 2016. godine pokrenula preventivni projekt EDWARD - (European Day Without A Road Death).

          Dugoročni cilj ovog europskog projekta je smanjivanje i održavanje niskog broja poginulih i teško ozlijeđenih na cestama u svijetu te senzibilizacija svih sudionika u prometu na promjenu ponašanja i stavova.

          Svrha ovog projekta je da svi sudionici u prometu kritički promisle – makar i na par minuta – o rizicima s kojima se suočavaju i o rizicima kojima izlažu ostale sudionike u prometu. 

          Ističemo da tijekom Europskog dana bez poginulih u prometu na području Hrvatske nije zabilježeno smrtno stradavanje osoba u prometnim nesrećama.



Pisane vijesti