Rezultati 24-satne akcije

Slika /PU_BB/Promet/laser.jpg

Tijekom akcije sankcionirano je ukupno 102 prekršaja, od kojih 67 prekršaja koje su utvrdili policijski službenici, a 35 uređaji

Foto: ilustracija
Jučer, 3. travnja, od 00.00 do 24.00 sata, na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske provedena je 24-satna akcija nadzora brzine temeljem TISPOL-ovog Plana aktivnosti za 2019. godinu.
 
Tijekom akcije sankcionirano je ukupno 102 prekršaja vezanih uz brzinu kretanja vozila. Po stupnjevima prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, najviše je sankcionirano prekoračenja brzine kretanja u naselju od 10 do 20 km/h (78 prekršaja), a potom od 20 do 30 km/h (46 prekršaja ), od 30 do 50 km/h (11 prekršaja), te van naselja za 10 do 30 km/h (jedan prekršaj).
 
Najveća izmjerena brzina kretanja zabilježena je na sjevernoj bjelovarskoj obilaznici gdje su tri vozača upravljala osobnim automobilom  krećući se brzinom od 118 kilometara na sat, iako je u spomenutoj dionici brzina kretanja vozila ograničena na 80 kilometara na sat.
 
Policijski službenici su nadzor vršili na 65 lokacija od čega na 12 lokacije koju su predložili građani. Tijekom provođenja pojačanog nadzora zabilježena su dvije prometne nesreća s materijalnom štetom.

Ovom prilikom zahvaljujemo građanima, koji su se odazvali pozivu PU bjelovarsko-bilogorske i predložili lokacije za koje su smatrali da bi bile pogodne, a samim time učinkovite u smislu kontrole prometnih prekršaja s ciljem njegovanja prometne kulture.
 

Stranica