„Rekorder“ po broju prometnih prekršaja počinjenih odjednom

Slika /PU_BB/slike vijesti/palica_stop_policija.jpg

U Zrinskom Topolovcu je u kontroli prometa zatečen je 63-godišnjak da upravlja s neregistriranim mopedom i za vrijeme vožnje nije koristio zaštitnu kacigu, nije postupio po naredbi policijskog službenika, prije stjecanja prava na upravljanje vozilima određene kategorije, jer nije položio vozački ispit i pod utjecajem alkohola

Foto: ilustracija
U četvrtak, 06. lipnja, u Zrinskom Topolovcu, policijski službenik Postaje prometne policije Bjelovar je u prometu zamijetio vozača mopeda da upravlja s neregistriranim mopedom i da za vrijeme vožnje nije koristio zaštitnu kacigu. Prilikom njegova zaustavljanja on nije postupio po naredbi policijskog službenika (plavo rotaciono svjetlo) da zaustavi moped, već je nastavio vožnju. Kada je zaustavljen utvrđeno je da se radi o 63-godišnjaku koji mopedom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje vozilima određene kategorije, jer nije položio vozački ispit. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,47 g/kg.
63-godišnjak je uhićen i doveden u prostorije policije gdje je smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja, a protiv njega slijedi prijava nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 

Stranica