reci ne! GOVORU MRŽNJE

  • Slika /PU_BB/Preventivne akcije/Zajedno protiv govora mržnje/IMG-47b09d7f27da178688a3895849075520-V.jpg
  • Slika
  • Slika

Prihvaćenje različitosti, drugih i drugačijih neophodni su za zajednički život u jednoj društvenoj zajednici

Foto: Policijska postaja Garešnica

U sklopu nacionalnog projekta „Zajedno protiv govora mržnje“ u četvrtak, 14. studenog, učenici III. i IV. razreda Osnovne škole Garešnica, Područne škole Kaniška Iva, su zajedno s učiteljima i kontakt policajcem Policijske postaje Garešnica u sklopu terenske nastave posjetili rukometnu utakmicu Europske lige prvaka u Areni u Zagrebu. Prije polaska na utakmicu učenicima su uručene majice s logom Grada Garešnice i MUP-a RH te s porukama „Budi navijač, a ne razbijač“ i „reci ne! govoru mržnje“. Rukometna utakmica je bila između RK „PPD“ Zagreb i RK „Celje Pivovarna Laško“ (Slovenija). Prilikom posjeta utakmici učenici su navijačima prije utakmice podijelili edukativno promidžbeni letak „reci ne! GOVORU MRŽNJE“.

Ovo je jedan segment nacionalnog projekta koji je nastao kao inicijativa policije u zajednici Policijske postaje Garešnica uz podršku Osnovne škole i Grada Garešnice, a kojemu je za cilj da se kod učenika podigne razina kulture navijanja i razina znanja te svijesti o posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na sportskim natjecanjima te stvaranje većeg osjećaja sigurnosti svih sudionika sportskih natjecanja.

Djeca su pokazala iznimnu zainteresiranost i zanimanje za ovakav način edukacije u kojem su uz upoznavanje o zakonskoj regulativi sprječavanja nereda na sportskim natjecanjima i sami bili sudionici sportskog natjecanja te pridonijeli podizanju razine kulture navijanja BEZ GOVORA MRŽNJE.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica