Putem interneta naručio marihuanu iz Kanade

  • Slika /PU_BB/Droga/Dark Web/dark web-naslovna.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

25-godišnjak kazneno prijavljen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama 

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim muškarcem s daruvarskog područja, koji je putem interneta naručio drogu, koju je u poštanskoj pošiljci zaprimio kao odjevni predmet, a u njoj se nalazilo malo manje od kilograma marihuane.
 
Policijski službenici su operativnim radom te prikrivenim mjerama i radnjama nadzirali pošiljku i kada ju je 25-godišnjak preuzeo, utvrdili su da se radi o poštanskoj pošiljci pošiljatelja iz Kanade u kojoj su pronađena dva paketa ispunjena suhom biljnom materijom za koju je preliminarnim ispitivanjem utvrđeno da se radi o opojno drogi marihuani ukupne težine 960 grama.
 
Temeljem sudskog naloga obavljena je pretraga stana u Daruvaru kojeg koristi 25-godišnjak, u kojem je pronađena još manja količina hašiša, staklenka s poklopcem unutar koje se nalazila manja količina amfetamina, dvije precizne digitalne vage s tragovima droge, potom jedno prijenosno računalo za koje se sumnja da je korišteno za počinjenje kaznenog djela. Sva oduzeta droga će biti proslijeđena u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu na toksikološko vještačenje.
 
Osumnjičeni 25-godišnjak je danas, 28. veljače, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske uz kaznenu prijavu zbog počinjenog kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ iz članka 190. stavka 2. Kaznenog zakona.

 
VRLO VAŽNO JE ISTAKNUTI I UPOZORITI!

Nastavljen je negativan trend zabilježen kod konzumacije produkata konoplje koji su špricani zabranjenim sintetskim i polusintetskim tvarima kojima se pojačavaju psihoaktivni učinci droge, što predstavlja određeni zdravstveni rizik, pogotovo kod djece i mladih jer svi negativni učinci po zdravlje takvih tvari nisu do kraja istraženi.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon