Provedeno kriminalističko istraživanje nad tri osobe sa šireg zagrebačkog područja zbog sumnje da su u okolici Bjelovara uzgajali stabljike indijske konoplje te proizvodili drogu marihuanu

  • Slika /PU_BB/Pretrage/Kapela - droga - 1810.2022/1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Oni su 18. listopada uhićeni te u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave, a protiv njih slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjeništvu u Bjelovaru

Foto: Policijska uprava bjelovarsko - bilogorska

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko – bilogorske, Službe kriminalističke policije proveli su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom, 47-godišnjakom i 45-godišnjakom sa šireg zagrebačkog područja, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ iz članka 190. stavka 2. u vezi stavka 1. Kaznenog zakona.

Naime, sumnja se da su zajedno i po dogovoru s namjerom proizvodnje, prerade i neovlaštene prodaje tvari koji su propisom proglašene drogom uzgajali stabljike biljke indijske konoplje te proizvodili drogu Cannabis-marihuanu tijekom ove godine pa do 18. listopada, u okolici Bjelovara u vikend kući i na zemljištu vlasništvo 50-godišnjaka.

Jučer, 18. listopada temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru provedena je pretraga vikend kuće i drugih prostorija vlasništvo 50-godišnjaka pri čemu je u  prostorijama vikend kuće u fazi sušenja pronađeno 225,26 kilograma droge Cannabis-marihuane u fazi sušenja, a koja je od 50-godišnjaka privremeno oduzeta. Svi troje su uhićeni te su predani pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave u zakonskom roku.

Protiv njih zbog počinjenja kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ iz članka 190. stavka 2. u vezi stavka 1. Kaznenog zakona, slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon