Provale u Bjelovaru

Slika /PU_BB/slike vijesti/policijski auto.jpg
Foto: ilustracija

S nedjelje na ponedjeljak, 5./6. veljače, nepoznati je počinitelj u Bjelovaru, u Ulici Miroslava Krleže provalio u dvije kuće vlasništvo 70-godišnjakinje. Budući da je vlasnica trenutačno odsutna, po njezinom povratku će se utvrditi da li je što iz kuća ukradeno.
 
Od petka 3. do ponedjeljka 6. veljače, nepoznati je počinitelj u Bjelovaru, u Ulici Đure Sudete provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 61-godišnjaka, ali iz kuće nije ništa ukrao.
 
Od 30. siječnja do 6. veljače, nepoznati  je počinitelj u Bjelovaru, na Križevačkoj cesti provalio u kuću vlasništvo 30-godišnjakinje. Budući da je vlasnica trenutačno odsutna, po njezinom povratku će se utvrditi da li je što iz kuće ukradeno.
 
U vezi navedenih provala slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja.

Građani - zaštitite se od provala i krađa te poduzmite mjere koje će odvratiti počinitelja ili mu otežati cilj
 
  • Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini.
  • O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192.
  • Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci).
  • Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima.
  • Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata te alarmni i videonadzorni sustav
  • Budite inovativni - mjesto gdje ostavljate novac, vrijedne predmete ili nakit koji imate u domu neka ne bude nadohvat ruke u komodama, regalima, noćnim ormarićima, ormarima za garderobu, ispod madraca i sličnim mjestima koja su provalnicima dobro poznata, već se potrudite da to bude na neuobičajenom mjestu kako bi otežali kradljivcima pronalazak predmeta.
  • Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore.


Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon