Provale na području Bjelovara i okolice

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija - grb.jpg
Foto: ilustracija

Od 10. do 13. veljače nepoznati je počinitelj u Bjelovaru, u Velikim Sredicama  provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 46-godišnjakinje te ukrao etui u kojem se nalazilo nekoliko tisuća eura.
 
U periodu od 19. prosinca prošle godine do 13. veljače, nepoznati je počinitelj u Bjelovaru, u Velikim Sredicama provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 77-godišnjakinje iz koje nije ništa ukrao.
 
Od 11. do 13. veljače, nepoznati je počinitelj u Velikom Korenovu kod Bjelovara, provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 48-godišnjaka iz koje nije ništa ukrao.
  
U periodu od 7. siječnja do 13. veljače, nepoznati je počinitelj u Velikom Korenovu kod Bjelovara, provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 81-godišnjaka iz koje nije ništa ukrao.
 
U vezi provala slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja.
 

Građani 

Ako zamijetite kretanje sumnjivih osoba i vozila u blizini obiteljskih kuća, posebno onih čiji su vlasnici odsutni, nazovite policiju na broj 192 ili svoja saznanja i zapažanja dostavite elektroničkom poštom na e-mail: bjelovarsko-bilogorska@policija.hr
 
Poduzmite određene samozaštitne mjere kako ne bi postali žrtve ovakvih kaznenih djela. Stoga razvijajte dobrosusjedske odnose i budite sumnjičavi prema osobama koje se nalaze u susjedovom dvorištu ili se raspituju o susjedu. Posebnu pozornost obratite na osobe koji se raspituju o susjedima, a lažno se predstavljaju kao djelatnici Elektre, plinare ili drugih institucija. 
 
Zapamtite detalje osobnog opisa, vozila te druge detalje. Ako možete fotografirati ili snimiti sumnjive osobe, fotografiju ili snimku možete poslati putem mobilne aplikacije „MUP-sigurnosti i povjerenje“ koja je anonimna.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon