Protiv 24-godišnjakinje i dviju 20-godišnjakinja koje su narušavale javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način uslijedio optužni prijedlog

Slika /PU_BB/slike vijesti/MUPRHGRB.jpg

Obavljene su i provjere vezane uz navode o neprimjerenoj komunikaciji policijskih službenika

Foto: ilustracija

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje kojim su utvrđene sve okolnosti događaja o kojem smo izvijestili javnost 24. siječnja 2022. godine: Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje povodom dojave građana te protiv 24-godišnjakinje i dvije 20-godišnjakinje podnijela optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 
Naime, utvrđena je sumnja kako su navedene osobe 23. siječnja oko 0.15 sati na Trgu Eugena Kvaternika u Bjelovaru narušavale javni red i mir na naročito drzak način i time počinile prekršaj iz čl 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (NN 5/90, 30/90, 47/90, 29/94) na štetu 19-godišnjakinje.
 
Potaknuti prijavom neprimjerene komunikacije policijskih službenika koja je uslijedila nakon događaja te što je javno objavljeno u medijima, izvješćujemo da su obavljene provjere.
 
Provjerama je utvrđeno kako je komunikacija policijskih službenika u jednom djelu bila neprimjerena te će prema policijskim službenicima nadležni rukovoditelj poduzeti odgovarajuće mjere. Načelnik Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Jakob Bukvić se ujedno osobno ispričao osobi koja je prijavila događaj na okolnosti neprimjerene komunikacije.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon