Proteklog vikenda utvrđeno najviše prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Slika /PU_BB/Promet/pojas.jpg

Utvrđen i sankcioniran 151 prometni prekršaj, od čega 29 nekorištenja sigurnosnog pojasa

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su i proteklog vikenda poduzimali pojačane aktivnosti usmjerene na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu, a koji su ujedno i najčešći uzročnici prometnih nesreća.

Policijski službenici su na području policijske uprave utvrdili ukupno 151 prometni prekršaj od čega:  

- čak 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dok je najviša izmjerena koncentracija alkohola od 2,65 g/kg utvrđena kod 43-godišnjeg vozača osobnog automobila u Bosiljevu. Još tri tzv. "teška alkohola" smo zabilježili ovog vikenda i to 2,60 g/kg je utvrđena kod 63-godišnjeg vozača osobnog automobila u Velikim Zdencima, potom 2,55 g/kg utvrđena kod 60-godišnjaka u Velikoj Trnovitici i 2,32 g/kg utvrđena kod 39-godišnjeg vozača u Prgomelju, 
- 21 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša prekoračena brzina izmjerena je u Katincu i ona je iznosila 87 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h,
- 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
- 28 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
- 60 ostalih prekršaja.

Ovog vikenda, na prometnicama naše policijske uprave evidentirali smo četiri prometne nesreće od kojih tri s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede, a jedna osoba teške.  

Slijedom iznijetog, ponovno pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život.
 

Vijesti u brojkama | Promet i vozila