Proteklog vikenda policija postupala po tri prekršaja remećenja javnog reda i mira

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis.jpg
Foto: ilustracija

U petak, 17. rujna oko 20.45 sati, u Velikom Trojstvu, u jednom ugostiteljskom objektu, javni red i mir je narušavao 67-godišnjak na način da je vikao i galamio te je razbio dvije staklene čaše bacivši ih u pod, a nakon čega je napustio mjesto događaja. Uskoro se ponovno vratio na mjesto događaja i pokušao ući u ugostiteljski objekt u čemu nije uspio jer je konobar zaključao ulazna vrata objekta.
67-godišnji počinitelj prekršaja je zatečen u drugom ugostiteljskom objektu, a s obzirom da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, on je doveden u službene prostorije policije gdje mu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu od 1,59 g/kg. Potom je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva odnosno do otrežnjenja.
Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv 67-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.
 
U subotu, 18. rujna oko 16.00 sati u Ribnjačkoj, nakon intervencije policije zbog glasne muzike koju je u dvorištu puštao 53-godišnjak, koji su ga upozorili na ponašanje, on je nedugo nakon odlaska policijskih službenika pojačao muziku s linije te stavio zvučnike na zid kuće. Ponovnim dolaskom policijskih službenika oko 21.00 sat zatečena je glasna muzika koja je u noćnom odmoru ometala susjede dok vlasnik nije zatečen kod kuće. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv ovog 53-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.
 
U noći, 19. rujna oko 02.20 sati u Bjelovaru, u blizini autobusnog kolodvora policijski službenici su zamijetili više osoba koje viču i galame te se međusobno verbalno sukobljavaju i naguravaju. Dolaskom policijskih službenika do njih nekoliko zatečenih osoba je prestalo s opisanim ponašanjem dok je 23-godišnjak i nakon izdane naredbe da prestane sa opisanim ponašanjem nastavio s vikom i galamom na romskom jeziku te je počeo bježati i udaljavati se s mjesta događaja. Policijski službenici su ga sustigli, nad njim uporabili sredstva prisile te ga priveli u službene prostorije policije. Alkotestiranjem je kod njega utvrđena koncentracija alkohola od 1,45 g/kg te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva odnosno do otrežnjenja. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv 23-godišnjaka slijedi optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon