Pronalazak predmeta zaostalih iz borbenih djelovanja u Domovinskom ratu

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija.jpg

Pronađete li bilo kakva neeksplodirana eksplozivna sredstva ili njihove dijelove bez odgode nazovite 192 kako bi se takva sredstva sigurno uklonila iz naše okoline

Foto: ilustracija

U srijedu, 22. rujna, ujutro, djelatnici Šumarije Đulovac su u šumi pored Velike Klise pronašli nepoznato eksplozivno sredstvo o čemu su odmah obavijestili policiju. Na mjesto pronalaska upućen je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je utvrdio da se radi o raketnom motoru eksplodirane rakete bestrzajnog topa kojeg je izuzeo s mjesta pronalaska. Iako se u ovom slučaju ne radi o neeksplodiranom eksplozivnom sredstvu sve pohvale djelatnicima šumarije koji su prepoznali da se radi o djelu eksplozivnog sredstva, zbog čega ga nisu dirali niti pomicali već o tome obavijestili policiju. Svjedoci smo da se još uvijek pronalaze razni predmeti posebno na onim područjima koja su bila obuhvaćena borbenim djelovanjima u Domovinskom ratu, kao i eksplozivna sredstva zaostala iz Drugog svjetskog rata.

Ukoliko se nađete u situaciji da bilo što od toga, takvih predmeta ili neeksplodirana eksplozivna sredstva pronađete bez odgode nazovite 192 kako bi se takva opasna sredstva uklonila iz naše okoline.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica