Pronalazak neeksplodiranog eksplozivnog sredstva i dragovoljne predaje

Slika /PU_BB/Manje oružja, manje tragedija/manje oružja, manje tragedija-sasa.jpg

Kako ne bi bili sankcionirani, pozivamo i dalje građane da se pridruže akciji „Manje oružja-manje tragedija“ i dragovoljno predaju nelegalno oružje, streljivo i ostala minsko-eksplozivnih sredstava te svoj dom učine sigurnijim

Foto: ilustracija

Jedna osoba iz okolice Bjelovara je policiji ovog vikenda dojavila o pronalasku neeksplodiranog eksplozivnog sredstva.

Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Regionalne jedinice Zagreb koji je utvrdio da se radi o osvjetljavajućoj tromblonskoj mini koju je izuzeo i pohranio u skladište ubojite opreme do uništenja.

Također ovog vikenda, 49-godišnjak je čisteći kuću u okolici Grubišnog Polja pronašao streljivo koje je odlučio maknuti iz svog okruženja.

On je policiji dragovoljno predao čak 1463 komada streljiva različitog kalibra, a prethodnog dana je policiji dragovoljno predao jedan pištolj kalibra 7,62 mm s pripadajućim spremnikom.

Sve pohvale ovoj osobi što je prepoznala našu preventivnu kampanju „Manje oružja, manje tragedija“ kojom građani mogu dragovoljno predati oružje kako bi se izbjegle sankcije ali i tragedije.

Dobro je podsjetiti!
Ministarstvo unutarnjih poslova više od 15 godina neprekidno provodi preventivno-edukativnu akciju „Manje oružja, manje tragedija“ s ciljem veće sigurnosti građana, a kojom je omogućena dragovoljna predaja neregistriranog oružja, streljiva i drugih eksplozivnih sredstava bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija. To je najučinkovitija kampanja u prikupljanju oružja u povijesti UN-a u kojoj su dosada sudjelovali brojni građani Hrvatske i pritom policiji predali veliku količinu oružja i drugih eksplozivnih sredstava. 

Pisane vijesti