Promocija kampanje ''Postani policajac/policajka''

Slika /PU_BB/Postani policajac-policajka 2023/Postani policajac naslovna.jpg

Aktivnosti se provode s ciljem informiranja o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Promocija kampanje „Postani policajac/policajka“ je tijekom veljače i ožujka 2023. godine, održana u srednjim školama na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Policijski službenici za prevenciju Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske održali su predavanja i prezentirali sadržaj kampanje, te odgovorili na brojna pitanja od kojih je ono najvažnije „Kako postati policajac/policajka“.

Aktivnosti se provode s ciljem informiranja o programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka te programu srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole.
 
Učenicima srednjih škola i to: obrtničke, tehničke, komercijalne i trgovačke škole u Bjelovaru, ekonomske i turističke škole u Daruvaru, mješovite srednje škole u Čazmi i Grubišnom Polju, prikazani su filmovi te drugi promotivni materijali. 

272 učenika je upoznato o uvjetima koje moraju zadovoljavati, da sve objave vezane uz kampanju mogu pratiti na internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik" i policijske uprave, kao i na našim društvenim mrežama. Najviše ih je zanimalo u kojem vremenu moraju proći poligon koji je jedan od preduvijeta za upis na školovanje odnosno prekvalifikaciju.  
 
Nadalje, učenicima su prezentirane prednosti upisa i pohađanja srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka te im je odgovoreno na niz pitanja uz način upisa i školovanja na Policijskoj akademiji.

I ovu prilku koristimo da pozovemo sve mlade i zainteresirane da se prijave na naše natječaje za zanimanje policajac te da ponosno obuku i nose odoru hrvatske policije i žive taj poziv.

Pisane vijesti | Odgoj i obrazovanje