Prometni policajac-najbolji alkar na «MOTO- ALCI BJELOVAR 2009.»

Slika topvijesti/godina_2009/rujan/alkari.jpg
Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
U nedjelju 27. rujna 2009. godine  Moto klub «Bjelovar», pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara,  organizirao je 21. moto alku na gradskom korzu u Bjelovaru, obilježavajući  tako 33. godišnjicu održavanja ove priredbe, zamišljanje i održane prvi puta 22. listopada daleke 1976. godine na istom mjestu u Bjelovaru.
                                
          Kao spoj moto i alkarskog natjecanja, moto alka se vozi isključivo na motociklima sa dva kotača, bez obzira na snagu motora, u klasi jednosjed i u klasi dvosjed. Pravila natjecanja i bodovanja pogodaka su gotovo identična kao i na poznatoj  Sinjskoj alci. Dakle voze se tri trke u svakoj klasi i pobjednik je onaj koji osvoji najviše bodova-punata, a pehare osvajaju tri vozača i posade najbolji u klasi, te posebne nagrade osvajaju tri prvoplasirana kluba, najbolja natjecateljica i ženska posada. Vozač i posada bez osvojenih punata u tri vožnje ( tri puta «u ništa») osvaja «utješnu» nagradu – vijenac od kobasica. Ako više vozača ili posada ima jednak broj osvojenih punata, pristupa se dodatnim vožnjama – pripetavanju. Bitno je naglasiti da je brzina vožnje ograničena na 30-40 km/h za klasu jednosjed, dok je za klasu dvosjed to 40-50 km/h, a ista se mjeri uređajem za mjerenje brzine. 
                                              
        Nastavljajući izvrsnu suradnju Postaje prometne policije Bjelovar i Moto kluba «Bjelovar», u natjecanju su   sudjelovala i 2 moto-alkara, policijska službenika ove policijske postaje  na službenim policijskim motociklima.  
 
        Kolege Zoran Kateković i  Josip Blažević  natjecali su se u klasi jednosjed te u oštroj konkurenciji  iskusnih moto alkara Zoran je uspio  osvojiti pehar za prvo mjesto sa ukupno  7  punata, od čega je u drugoj trci pogodio „u sridu“, a u prvoj i zadnjoj „u dva“. Nažalost Josip nije zabilježio zapaženiji rezultat kao prethodnih godina.  No bitno je učestvovati, zar ne !?

Stranica