Prometne nesreće u protekla 24 sata

Slika /PU_BB/slike vijesti-novije/prometna nesreća5.jpg
Foto: ilustracija

U protekla 24 sati na prometnicama naše policijske uprave dogodile su se dvije prometne nesreće od kojih jedna na daruvarskom, a druga na garešničkom području. Obje prometne nesreće bile su samo s materijalnom štetom.
 
Jučer, 23. listopada, 60-godišnji vozač upravljao je teretnim vozilom daruvarskih registarskih oznaka, vlasništvo poduzeća iz Daruvara. Krećući se makadamskim dijelom Mlinske ulice u Daruvaru, vožnjom unazad, nije vodio računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja uslijed čega je zadnjim dijelom vozila udario u prednju stranu osobnog automobila daruvarskih registarskih oznaka vlasništvo vatrogasne zajednice Daruvar, a koji je neposredno prije iza njega zaustavio 37-godišnji vozač.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a zbog izazivanja prometne nesreće 60-godišnjem vozaču je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna u iznosu od 130 eura.
 
Također jučer, 23. listopada, između 11.00 i 11.30 sati, nepoznati vozač je upravljao teretnim vozilom našičkih registarskih oznaka s tzv. labudicom kroz Kanišku Ivu. Uslijed ne držanja strane kretanja da s obzirom na brzinu kretanja vozila i uvjete prometa te na stanje i osobine ceste ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti, desnim kotačima vučnog vozila zahvatio je bankinu te se nastavio kretati nakon čega je udario u prilazni most. Nakon udara nastavlja se kretati po mostu te prelazi opet na bankinu gdje zahvaća putni jarak i udara u prometni znak s dopunskom pločom kojeg je srušio. Potom nastavlja kretanje i udara u drugi prilazni most te prelazi preko mosta, a nakon toga se nastavlja kretati po bankini i izlazi na kolnik te napušta mjesto događaja bez da je ostavio podatke o sebi i vozilu svim oštećenim osobama.
Na prilaznim mostovima i prometnom znaku je nastupila materijalna šteta.
Slijedi kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska vozača vozila i utvrđivanje svih okolnosti ove prometne nesreće.

Pisane vijesti | Promet i vozila