Prometne nesreće u protekla 24 sata s materijalnom štetom

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/Rotacija_krov.jpg
Foto: ilustracija

U srijedu, 21. veljače, oko 05.55 sati, u Bjelovaru, 57-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka, krećući se Ulicom Andrije Hebranga. Dolaskom do kružnog toka prometa s Ivanovčanskom ulicom i Prilazom Andrije Hebranga, nije postupio po postavljenom prometnom znaku „raskrižje s cestom s prednošću prolaska“ već je vozilom ušao u kružni tok, a da prethodno nije propustio sva vozila koja su se kretala kružnim tokom prometa, cestom s prednošću prolaska. Uslijed toga je oduzeo prednost prolaska zbog čega je u zadnji lijevi bočni dio njegovog vozila udario prednjim desnim dijelom teretno vozilo, bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 20-godišnji vozač. 20-godišnjak je u trenutku prometne nesreće u kružnom toku zadržavao smjer kretanja ravno. U prometnoj nesreći na oba vozila nastala je materijalna šteta, a ozlijeđenih osoba nije bilo.
Protiv 57-godišnjeg vozača koji je skrivio ovu prometnu nesreću slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 
 
Nepoznati vozač je upravljao teretnim vozilom kroz Koreničane. Obavljajući radnju pretjecanja vozila ispred sebe s lijeve strane, kretao se dijelom kolnika koji je namijenjen za promet vozila iz suprotnog smjera. Pritom iako je bio dužan, nije svoje vozilo držao na potrebnoj udaljenosti (bočni razmak) od vozila koje pretječe te je u pretjecanju desnim bočnim dijelom vozila udario u lijevo vanjsko bočno ogledalo osobnog automobila daruvarskih registarskih oznaka kojim je upravljala 44-godišnja vozačica koja se kretala ispred i u istom smjeru.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a policija traga za počiniteljem ove prometne nesreće.

Pisane vijesti | Promet i vozila