Prometne nesreće u protekla 24 sata

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/policija natpis.jpg
Foto: ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske dogodile su se dvije prometne nesreće od kojih jedna na bjelovarskom, a druga na garešničkom području.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak, 30. rujna oko 15.25 sati u Bjelovaru tri osobe su zadobile tjelesne ozljede. 
Ona se dogodila tako što je 43-godišnji vozač upravljao teretnim vozilom bjelovarskih registarskih oznaka Ulicom Put žrtvama u Lugu te dolaskom do raskrižja s istočnom obilaznicom nije postupio po postavljenom prometnom znaku „stop“ već je vozilom ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja ravno, a da prethodno nije propustio sva vozila koja su se kretala cestom s prednošću prolaska, uslijed čega je oduzeo prednost prolaska i prednjim desnim bočnim dijelom teretnog vozila udario u prednji dio osobnog automobila virovitičkih registarskih oznaka s kojim je upravljala 51-godišnja žena koja se kretala cestom s prednošću prolaska i u trenutku prometne nesreće u raskrižju je zadržavala smjer kretanja ravno.
Od udara došlo je do zanošenja zadnje dijela teretnog vozila u desno te je tom prilikom desni bočni dio tovarnog prostora udario u zadnju lijevu bočnu stranu osobnog automobila, nakon čega se teretni automobil nastavio nekontrolirano kretati raskrižjem te je sletio u putni jarak gdje se zaustavio.
U prometnoj nesreći tjelesne ozljede zadobili su vozač teretnog automobila, vozačica osobnog automobila i 20-godišnja putnica iz osobnog automobila te su prevezeni vozilom Hitne medicinske pomoći u Opću bolnicu „dr. Anđelko Višić“ Bjelovar, poradi pružanja liječničke pomoći. Kod vozača teretnog vozila alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,25 g/kg.
Očevidom je utvrđeno da vozač teretnog vozila i putnica u osobnom automobilu koji su zadobili tjelesne ozljede nisu koristili sigurnosne pojaseve za vrijeme vožnje.
Nakon kvalifikacija tjelesnih ozljeda slijedi adekvatna prijava protiv 43-godišnjeg vozača teretnog vozila.  

U ponedjeljak, 30. rujna, oko 10,40 sati u Bereku 18-godišnjak se osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka uključivao u promet s parkirnog mjesta uz rub kolnika pri čemu se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i prednjim dijelom automobila je udario u bočni dio teretnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnjak. U nesreći je na vozilima nastala materijalna štete, a ozlijeđenih osoba nije bilo. 18-godišnjem vozaču je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  

Pisane vijesti | Promet i vozila