Prometne nesreće u protekla 24 sata

Slika /PU_BB/slike vijesti-novije/prometna nesreća5.jpg
Foto: ilustracija

U protekla 24 sata na prometnicama Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske dogodile su se četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći ozlijeđene su četiri osobe, dok su ostale bile samo s materijalnom štetom.
Okolnosti prometnih nesreća s materijalnim štetama donosimo u nastavku, dok o prometnoj nesreći s ozljeđenim osobama više možete pročitati ovdje.   

U utorak, 14. svibnja, oko 07.30 sati u Velikom Grđevcu, 64-godišnji vozač je upravljao teretnim vozilom koprivničkih registarskih oznaka Ulicom kralja Zvonimira. Nije svoje vozilo u kretanju držao na sredini obilježene prometne trake, iz kojeg razloga je sa priključnim vozilom prešao na lijevu kolničku traku, te je tom prilikom svojim zadnjim lijevim dijelom priključnog vozila udario u lijevi bočni dio kamiona daruvarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 58-godišnjak koji se kretao iz suprotnog smjera. Na oba teretna vozila nastala je materijalna šteta.
64-godišnjem vozaču koji je prouzročio ovu prometnu nesreću na mjestu događaja naplaćena je novčana kazna u polovičnom iznosu od 80,00 eura.
 
Istog dana, oko 13.10 sati, u Bjelovaru, nepoznati vozač je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka Ulicom Ivana Viteza Trnskog, suprotno postavljenom prometnom znaku "zabrane prometa u jednom smjeru", prometnom trakom namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera. Pri tom je desnim bočnim dijelom vozila udario u zadnji desni dio parkiranog osobnog automobila. Nakon prometne nesreće nepoznati vozač je s vozilom napustio mjesto događaja, a da vlasniku oštećenog vozila nije ostavio podatke o sebi i vozilu s kojim je prouzročio oštećenje.
U prometnoj nesreći na vozilima je nastala materijalna šteta. Slijedi kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska vozača i vozila, nakon čega i adekvatna prijava protiv vozača.
 
Također, u utorak, 14. svibnja, oko 17.10 sati, u Prespi, 19-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka. Započeo je skretanje ulijevo na kolni ulaz u dvorište, a da prethodno nije propustio vozilo koje dolazeći iz suprotnog smjera zadržava smjer svojeg kretanja, uslijed čega je oduzeo prednost prolaska, te ga je tom prilikom u zadnji desni dio vozila, prednjim desnim dijelom udario osobni automobil bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljala 20-godišnjakinja, a koja se kretala iz suprotnog smjera. U prometnoj nesreći na vozilima je nastala materijalna šteta.
Protiv 19-godišnjeg vozača slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila