Prometne nesreće u protekla 24 sata

Slika /PU_BB/slike vijesti-novije/prometna nesreća5.jpg
Foto: ilustracija

Jučer, 15. veljače, na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske evidentirane su četiri prometne nesreće. Dvije nesreće su se dogodile na bjelovarskom području i dvije na daruvarskom području. U dvije nesreće bilo je ozlijeđenih osoba.

Jučer, 15. veljače, oko 8,15 sati, 55-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kroz Dežanovac i izlaskom iz zavoja nije se kretala sredinom obilježene prometne trake zbog čega je desnim kotačima zahvatila bankinu i izgubila nadzor nad vozilom te sletjela u putni jarak i udarila u metalnu ogradu. 55-godišnjoj vozačici je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz članka 46. stavka 1. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, 15. veljače, oko 14,40 sati, u Bjelovaru 50-godišnjak pod utjecajem alkohola je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka vozio unatrag na šljunčanom parkiralištu i udario u bočni dio osobnog automobila u vlasništvu 48-godišnjakinje koji je bio propisno parkiran. Nakon nesreće 50-godišnjak se udaljio s mjesta događaja i nije ostavio podatke o vozilu i vozaču vlasnici oštećenog automobila. Vozač je pronađen i privremenu mu je oduzeta vozačka dozvola te protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz članka 43. stavka 2. uz primjenu članka 293. stavka 1., članka 176. stavka 3. i članka 199. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, 15. veljače, oko 18,00 sati, u Daruvaru 36-godišnjak je hodao uz desni rub kolnika Ulice nikole tesle gurajući bicikl. U istom smjeru kretao se i osobni automoil koji je prilikom prolaska retrovizorom udario pješaka u ruku i udaljio se s mjesta događaja. U prometnoj nesreći 36-godišnjak je zadobio lake tjelesne ozlijede. Naknadno je utvrđeno da je osobnim automobilom upravljala 75-godišnjakinja protiv koje slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz članka 47. stavka 2., članka 175. stavka 1. i stavka 3. i članka 293. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon