Prometne nesreće u protekla 24 sata

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/policija natpis.jpg
Foto: ilustracija

U srijedu, 14. veljače oko 08.45 sati u Garešnici, na parkiralištu stambene zgrade na Trgu hrvatskih branitelja dogodila se prometna nesreće s materijalnom štetom.
62-godišnji vozač je parkirao vozilo bjelovarskih registarskih oznaka, a da prije nego je napustio vozilo nije poduzeo sve mjere kojima se sprječava da vozilo samo  krene sa mjesta na kojem je ostavljeno odnosno nije aktivirao ručnu parkirnu kočnicu. U jednom trenutku dolazi do pokretanja vozila koje se samo nekontrolirano počinje kretati po parkiralištu te udara zadnji desni dio propisno parkiranog osobnog automobila marke „Opel“ vlasništvo 34-godišnjakinje, potom se odbija od „Opela“ i u nekontroliranom kretanju udara u zadnji desni dio propisno parkiranog osobnog automobila marke „BMW“ u vlasništvu 57-godišnjaka. Nakon udara u „BMW“ vozilo se dalje nastavlja nekontrolirano kretati te prelazi preko rubnika parkirališta i dolazi na zelenu površinu gdje se zaustavilo.
Na sva tri vozila nastala je materijalna šteta, a 62-godišnjem vozaču je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama na mjestu događaja naplaćena novčana kazna.
 
 
Istog dana, oko 10.30 sati, u Ivanskoj, u Ulici Ivana Mažuranića, na parkiralištu, nepoznati vozač je parkirao vozilo, a da se nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za tuđu imovinu i pritom je vozilom udario u lijevu bočnu stranu osobnog automobila  bjelovarskih registarskih oznaka u vlasništvu 35-godišnjeg muškarca. Na vozilu je nastala materijalna šteta, a nepoznati vozač se s vozilom udaljio s mjesta događaja, a da vlasniku oštećenog vozila nije ostavio podatke o sebi i vozilu s kojim je prouzročio prometnu nesreću.
Slijedi daljnji rad na pronalasku počinitelja i vozila, a nakon utvrđivanja okolnosti događaja i adekvatna prijava protiv vozača.
 
 
Također u srijedu, 14. veljače, u Daruvaru, u Ulici Josipa Jelačića, 21-godišnjak je upravljao traktorom daruvarskih registarskih oznaka za koji je bila prikvačena neregistrirana prikolica. U jednom trenutku traktorom i prikolicom je prešao na suprotnu stranu kolnika gdje se zaustavio, te vozilom krenuo unazad na prilazni most, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja.  Pritom je zadnjim desnim dijelom prikolice udario u zadnju lijevu stranu osobnog automobila karlovačkih registarskih oznaka s kojim je u istom smjeru upravljao 73-godišnji muškarac i neposredno prije prometne nesreće nije imao zapreka na desnoj prometnoj traci u smjeru kretanja.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Zbog izazivanja prometne nesreće 21-godišnjaku slijedi obavezni prekršajni nalog.

Pisane vijesti | Promet i vozila