Prometne nesreće u protekla 24 sata

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/prometna nasreća2.jpg
Foto: ilustracija

U protekla 24 sata na području nadležnosti Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, u kojima su počinitelji napustili mjesto događaja. 

U srijedu, 7. veljače, oko 06.35 sati, u Bjelovaru, za sada nepoznati vozač je upravljao teretnim vozilom Massarykovom ulicom. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Ferde Rusana skretao je u desno, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu te ne vodeći pritom računa o položaju vozila i smjeru kretanja, kojom prilikom je priključnim vozilom prešao na suprotnu stranu kolnika i bočnim dijelom tovarnog prostora udario u prednji lijevi dio osobnog automobila koprivničkih registarskih oznaka. S osobnim vozilom je upravljao 62-godišnjak koji se kretao ulicom Ferde Rusana i koji je već skrenuo u Massarykovu ulicu.

Nakon prometne nesreće nepoznati vozač se s teretnim vozilom udaljio s mjesta događaja, a da s drugim sudionikom nije razmijenio osobne podatke i podatke o vozilu s kojim je oštećenje prouzrokovao.

Slijedi daljnji rad u cilju pronalaska nepoznatog vozača i vozila s kojim je skrivio prometnu nesreću, a potom i adekvatna prijava protiv počinitelja.


Istog dana, oko 22.40 sati, 35-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kroz Gudovac. Uslijed ne držanja potrebnog razmaka između svog vozila i vozila iza kojeg se kreće, prednjim desnim dijelom vozila udario je u zadnji desni dio osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 19-godišnji mladi vozač koji se kretao u istom smjeru i bio se zaustavio ispred raskrižja.

35-godišnji vozač je osobnim automobilom napustio mjesto prometne nesreće, a da s drugim vozačem nije popunio i potpisao europsko izvješće ili na drugi način razmijenio osobne podatke i podatke o vozilima.

Brzim i kvalitetnim policijskim postupanjem ubrzo je pronađen 35-godišnjak koji je skrivio prometnu nesreću i napustio mjesto događaja, a protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba dok je na oba vozila nastala materijalna šteta.

19-godišnjak u svojstvu mladog vozača je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0,30 g/kg u organizmu zbog čega mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola uz naredbu o određivanju mjere opreza. Njemu je izdana obavijest o počinjenom prekršaju.

Pisane vijesti | Promet i vozila