Prometne nesreće u protekla 24 sata

Slika /PU_BB/slike vijesti-novije/prometna nesreća5.jpg
Foto: ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske dogodile su se četiri prometne nesreće. U jednoj prometnoj nesreći koja se dogodila na bjelovarskom području jedna osoba je zadobila lakše tjelesne ozljede, a radi se o 85-godišnjoj biciklistkinji.

Okolnosti svih četiri prometnih nesreća iznosimo u nastavku. 

U ponedjeljak, 18. prosinca, oko 09.45 sati, 39-godišnja vozačica je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kroz Nove Pavljane.
Pri pretjecanju odnosno obilaženju, svoje vozilo nije držala na potrebnoj udaljenosti od vozila koje pretječe ili obilazi uslijed čega je prednjim dijelom vozila udarila u bicikl s kojim je upravljala 85-godišnjakinja, a koja se biciklom kretala uz desni rub kolnika.
Uslijed udara vozačica bicikla je zajedno s biciklom odbačena u putni jarak.
U prometnoj nesreći lake tjelesne ozljede zadobila je 85-godišnja biciklistkinja.
Protiv 39-godišnje vozačice koja je skrivila ovu prometnu nesreću slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Istog dana, oko 11.10 sati, u Križu Gornjem, 55-godišnji vozač upravljao je teretnim vozilom sisačkih registarskih oznaka za koje je utvrđeno da je tehnički neispravno. Na nenaseljenom dijelu županijske ceste između Križa Gornjeg i Zrinskog Topolovca ulaskom u blagi zavoj ulijevo nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već je desnim kotačima zahvatio bankinu i u zanošenju prešao na suprotnu stranu kolnika gdje je prednjim dijelom vozila prešao preko putnog jarka i udario u zemljani nasip, nakon čega se vozilo zarotiralo i prevrnulo. Nakon prevrtanja iz tovarnog prostora ispao je teret koji je prevozio ukupne težine oko 4200 kg.
U prometnoj nesreći na teretnom vozilu nastala je materijalna šteta, a ozlijeđenih osoba nije bilo.
Slijedi utvrđivanje odgovorne osobe u pravnoj osobi i potom podnošenje odgovarajuće prijave, a protiv 55-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Također, 18. prosinca oko 15.45 sati, 25-godišnja vozačica upravljala je svojim osobnim automobilom kroz Palančane. S namjerom skretanja udesno na kolni ulaz, usporavala je kretanje vozila te je upalila desni pokazivač smjera. U tom trenutku istim pravcem kretanja naišao je osobni automobil bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 53-godišnji vozač koji je uslijed ne držanja potrebnog razmaka, svojom prednjom stranom vozila udara u zadnju stranu vozila 25-godišnjakinje. Uslijed udara došlo je do zanošenja i rotiranja vozila.
Na oba vozila nastale su materijalne štete.
Protiv 53-godišnjeg vozača koji je skrivio ovu prometnu nesreću slijedi prekršajni nalog.
 
U ponedjeljak, 18. prosinca, oko 19.15 sati, 48-godišnji vozač upravljao je svojim osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka kroz Zdenčac. Uslijed ne kretanja obilježenom prometnom trakom desnim kotačima je zahvatio zemljanu bankinu, nakon čega se nastavlja nekontrolirano kretati po bankini te prelazi preko betonskog prilaznog mosta te nakon prelaska vozila preko mosta slijeće u putni jarak po kojem se i dalje nekontrolirano nastavlja kretati nakon čega se zaustavlja.
Alkotestiranjem vozača kod njega je utvrđena koncentracija alkohola od 2,08 g/kg, a na zahtjev policijskog službenika nije pokazao vozačku dozvolu.
Radi alkoholiziranosti on je uhićen i smješten u službene prostorije policije do privođenja na nadležni sud.
Protiv 48-godišnjeg vozača slijedi optužni prijedlog i izvješće o počinjenom prekršaju.

Pisane vijesti | Promet i vozila