Prometne nesreće u protekla 24 sata

Slika /PU_BB/slike vijesti-novije/policija natpis4.jpg
Foto: ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave bjelovarsko bilogorske evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj nesreći dvije osobe su ozlijeđene.

Jučer, 28, studenoga, oko 6,20 sati, u Bjelovaru se dogodila prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe. 47-godišnjak je upravljao osobnim automobilom, bjelovarskih registarskih oznaka, kolnikom Trga Hrvatskoga sokola i dolaskom do raskrižja s Ulicom Josipa Jelačića i Šetalištem Ivše Lebovića zbog ne držanja potrebnog razmaka između vozila prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog automobila koji je upravljala 40-godišnjakinja koja se vozilom zaustavila na crvenom svjetlu na semaforu. U nesreći je na oba vozila nastala materijalna šteta i lake tjelesne ozlijede su zadobili 47-godišnjak i 40-godišnjakinja. Protiv 47-godišnjeg vozača slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenih prekršaja iz članka 109. stavka 1. uz primjenu članka 293. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, 28. studenoga, oko 9,05 sati u Oštrom Zidu 70-godišnjak se osobnim automobilom, zagrebačkih registarskih oznaka, uključivao u promet vožnjom unatrag pri čemu nije propustio vozila koja su se kretala kolnikom i udario je u vozilo kojim je upravljao 30-godišnjak. Na vozilima je nastala materijalna šteta. 70-godišnjem vozaču je naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz članka 45. stavka 1. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, 28. studenoga, oko 11,50 sati, 74-godišnjak je upravljao osobnim automobilom, bjelovarskih registarskih oznaka,  Ružinovačkom ulicom kroz Brezovac i prilikom mimoilaženja retrovizorom udario u retrovizor osobnog automobila, kojim je upravljao 33- godišnjak.  74-godišnjak se je udaljio s mjesta nesreće a da nije razmijenio podatke o vozilu i vozaču. Protiv njega slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenih prekršaja iz članaka 63. stavka 1. uz primjenu članka 293. stavka 1. i članka 176. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, 28. studenoga, oko 17,05 sati, u Bjelovaru, na Trgu Antuna Gustava Matoša 47-godišnjak pod utjecajem alkohola je upravljao osobnim automobilom, bjelovarskih registarskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje i prilikom mimoilaženja, zbog ne držanja potrebnog razmaka između vozila, retrovizorom udario u retrovizor osobnog automobila kojim je upravljala 19-godišnjakinja.U nesreći je na oba vozila nastala materijalna šteta. 47-godišnji vozač je uhićen i uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama bit će priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru.     

 

Pisane vijesti | Promet i vozila