Prometne nesreće u protekla 24 sata

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija-2021-001.jpg
Foto: ilustracija

U protekla 24 sata na prometnicama Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske dogodile su se tri prometne nesreće koje su bile samo s materijanim štetama, a okolnosti dostavljamo u nastavku. 

U srijedu, 22. studenog oko 09.50 sati u Garešnici, 31-godišnjak je upravljao osobnim automobilom  bjelovarskih registarskih oznaka. Uključujući se u promet s parkirališta nije propustio sva vozila koja se kreću cestom, uslijed čega je u njegovu prednju stranu vozila udario prednjim dijelom vozilo bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 62-godišnji vozač. Na oba vozila nastupila je  materijalna šteta.
Preliminarnim testiranjem kod vozača je utvrđena prisutnost droge, sukladno čemu su od njega izuzeti uzorci krvi i urina koji će biti poslani na vještačenje.
Vozaču je izdana potvrda o naplaćenoj novčanoj kazni na mjestu počinjena prekršaja dok će po primitku rezultata vještačenja krvi i urina biti podnesena odgovarajuća pismena.
 
Istoga dana, oko 13.10 sati, u Daruvaru, 33-godišnjak je upravljao teretnim vozilom daruvarskih registarskih oznaka vlasništvo jedne daruvarske tvrtke Ulicom Josipa Jelačić u smjeru Ulice Ljudevita Gaja. Budući da se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, desnim kotačima je zahvatio bankinu i izgubio nadzor nad vozilom, uslijed čega je bočnom stranom vozila udario u zadnju lijevu bočnu stranu propisno parkiranog osobnog automobila koji se nalazio parkiran na desnoj bankini. Vozilo je uslijed udara odbačeno unaprijed gdje je prednjim djelom udario u drvo.
Zbog izazivanja prometne nesreće 33-godišnjem vozaču je na mjestu događaja prometne nesreće naplaćena novčana kazna.
 
Također, 22. studenog oko 15.00 sati, 36-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,83 g/kg bjelovarskom Sjevernom zaobilaznicom. Dolaskom do kružnog toka raskrižja s Ulicom Petra Biškupa-Vene nije držao potreban razmak između vozila, te je prednjim krajem svog vozila udario u zadnji kraj osobnog automobila koprivničkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 30-godišnjak.
U prometnoj nesreći na oba vozila je nastala materijalna šteta.
Protiv 36-godišnjeg vozača koji je skrivio ovu prometnu nesreću slijedi obavezni prekršajni nalog.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila