Prometne nesreće u protekla 24 sata

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/Rotacija_krov.jpg
Foto: ilustracija

U protekla 24 sata na prometnicama Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske dogodile su se četiri prometne nesreće koje su bile samo s materijalnim štetama na vozilima. 
Okolnisti svih četiri dostavljamo u nastavku. 

U utorak, 21. studenog, oko 7.45 sati, u Daruvaru, 45-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka Ulicom Josipa Jelačića. Budući da nije držala potreban razmak krećući se iza drugog vozila prednjim dijelom svog vozila je naletjela na stražnji dio osobnog automobila također daruvarskih registarskih oznaka s kojim je upravljala 44-godišnjakinja koja se kretala ispred u istom smjeru.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Zbog izazivanja prometne nesreće 45-godišnjakinji je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna.
 

Također, 21. studenog, oko 08.45 sati, 50-godišnjak je upravljao kombi vozilom slovenskih nacionalnih registarskih oznaka, kolnikom županijske ceste iz Srijedske u Staru Ploščicu. Neposredno prije ulaska u Staru Ploščicu, na nenaseljenom djelu, svoje vozilo u kretanju nije držao što bliže desnom rubu kolnika i na tolikoj udaljenosti od njega da s obzirom na brzinu kretanja vozila, uvijete prometa te na stanje i osobine ceste, ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti. Pritom je desnim kotačima zahvatio bankinu te je došlo do prevrtanja vozila na desni bok. Na vozilu je nastala materijalna šteta, a u prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

50-godišnjem vozaču koji je skrivio ovu prometnu nesreću je izdana obavijest o počinjenom prekršaju.
 

Istog dana, oko 09.40 sati, 36-godišnjak je upravljao teretnim vozilom bjelovarskih registarskih oznaka kroz Gornju Kovačicu. Pri mimoilaženju, iako je bio dužan, nije sa svoje lijeve strane ostavio dovoljan razmak, te je pritom lijevim dijelom teretnog vozila udario u lijevo vanjsko bočno ogledalo i rotirku traktora daruvarskih registarskih oznaka s kojim je upravljala 54-godišnja vozačica koja se je  kretala iz suprotnog smjera. Na traktoru je nastala materijalna šteta.

36-godišnem vozaču koji je skrivio ovu prometnu nesreću naplaćena je novčana kazna.
 

Sinoć, oko 19.30 sati u Severinu, 38-godišnjak je upravljao kombi vozilom bjelovarskih registarskih oznaka cestom između Lasovca i Severina. Svoje vozilo u kretanju nije držao što bliže desnom rubu kolnika tako da ne ugrožava druge sudionike u prometu, već je vozilom prešao na lijevi dio kolnika i lijevim bočnim dijelom udario u lijevi bočni dio teretnog vozila također bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 31-godišnji vozač, a koji se u trenutku udara zaustavio uz lijevi rub kolnika, u namjeri izbjegavanja prometne nesreće.
Nakon prometne nesreće 38-godišnjak se s kombi vozilom udaljio s mjesta događaja, a da prethodno nije popunio i potpisao europsko izvješće ili na drugi način razmijenio osobne podatke i podatke o vozilu. Udaljivši se s mjesta događaja u smjeru Severina, ulaskom u desni zavoj uslijed neprilagođene brzine kretanja osobinama kolnika (zavoj), atmosferskim prilikama (kiša) te stanju kolnika (kolnik mokar i blatan) izgubio je nadzor nad upravljačem vozila i prešao na suprotnu stranu kolnika, te kotačima zahvatio bankinu, a potom sletio preko zemljanog mosta u putni jarak gdje se i zaustavio. Nakon prometne nesreće 38-godišnjak je s vozila skinuo registarske pločice i ostavio automobil u putnom jarku, te se udaljio s mjesta događaja.
U prometnim nesrećama na oba teretna vozila je nastala materijalna šteta, a ozlijeđenih osoba nije bilo. 

Protiv 38-godišnjeg vozača koji je skrivio ove prometne nesreće slijedi obavezni prekršajni nalog.

Pisane vijesti | Promet i vozila