Prometne nesreće u protekla 24 sata

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/policija-natpis.jpg
Foto: ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske dogodile su se četiri prometne nesreće koje su bile samo s materijalnom štetom. Okolnosti tri prometne nesreće donosimo u nastavku.

U utorak, 7. studenog oko 16.40 sati, 70-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka kroz Bjelovar, Ulicom Petra Biškupa-Vene. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja s Ulicom Milana Šufflaya nije postupio po svjetlosnom znaku zabrane prolaska (crveno svijetlo) na semaforu, već je ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja, kojom prilikom je prednjim dijelom vozila udario u prednjim dio osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 26-godišnji vozač.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a na vozilima je nastala materijalna šteta.
Protiv 70-godišnjeg vozača slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Istog dana oko 16.50 sati, 21-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka kroz Bjelovar, Ulicom Vlahe Paljetka. Dolaskom do raskrižja s Osječkom ulicom nije postupio po prometnom znaku „STOP-obavezno zaustavljanje“, već je ušao u raskrižje skrećući u desno, a da nije propustio sva vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska. Pritom je oduzeo prednost prolaska te prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 54-godišnji vozač koji se kretao Osječkom ulicom.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a na vozilima je nastala materijalna šteta.
Protiv 21-godišnjeg vozača slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Također, 7. studenog oko 18.10 sati, 18-godišnja vozačica je upravljala osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka u Utiskanima. Izlazeći iz sporedne ulice uključivala se na glavnu cestu i pritom vozilom djelomično prešla na suprotnu stranu kolnika te lijevim bočnim retrovizorom udarila u lijevi bočni retrovizor osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 28-godišnji vlasnik koji se kretao svojom stranom kolnika.
Protiv 18-godišnje vozačice koja je skrivila prometnu nesreću slijedi prekršajni nalog.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila