Prometne nesreće u prethodna 24 sata

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija-2021-001.jpg
Foto: ilustracija

Jučer, 11. prosinca, na području policijske uprave bjelovarsko-bilogorske evidentirane su četiri prometne nesreće. Dvije nesreće dogodile su se na daruvarskom području i po jedna nesreća na bjelovarskom i grubišnopoljskom području.

Jučer, 11. prosinca, oko 8,30 sati, u Daruvaru, 80-godišnjak je upravljao osobnim automobilom, daruvarskih registarskih oznaka Ulicom Antuna Matije Reljkovića i prilikom obilaženja parkiranog automobila, u vlasništvu 48-godišnjaka, je desnom stranom vozila zapeo za stražnju desnu stranu parkiranog automobila. 80-godišnjem vozaču je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz članka 43. stavka 2. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.   

Jučer, 11. prosinca, oko 10,30 sati, u Bjelovaru, na parkiralištu trgovačkog centa u Ulici Andrije Hebranga 73-godišnjakinja je upravljajući osobnim automobilom, bjelovarskih registarskih oznaka, prilikom izlaska s parkirališnog mjesta vožnjom unatrag prednjim djelom vozila udarila u bočni dio parkiranog osobnog  automobila u vlasništvu 42-godišnjaka. Vozačica je napustila mjesto događaja bez da je vlasniku oštećenog vozila ostavila podatke o vozilu i vozaču. 73-godišnjakinja je naknadno pronađena na adresi stanovanja i protiv nje slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenih prekršaja iz članka 43. stavka 1. i 2. uz primjenu članaka 293. stavka 1. i članka 176. stavka 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, 11. prosinca, oko 10,35 sati u Velikim Zdencima 39-godišnjak je upravljao traktorom, daruvarskih registarskih oznaka, Ulicom Mate Lovraka i započeo je skretanje ulijevo kada je 48-godišnjak osobnim automobilom, zagrebačkih registarskih oznaka, već započeo pretjecanja traktora. Došlo je do udara automobila u bočnu stranu traktora uslijed čega se traktor prevrnuo na bočnu stranu. U nesreći je na oba vozila nastala materijalna šteta dok ozlijeđenih osoba nije bilo. Protiv vozača traktora slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenih prekršaja iz članka 229. stavka1, članka 243. stavka3. i članka 43. stavka 2. uz primjenu članka 293. stavka1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Protiv vozača osobnog automobila slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenih prekršaja iz članka 236. stavka 1. i članka 193. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, 11. prosinca, oko 12,15 sati, u Daruvaru, na parkiralištu poduzeća u Ulici Josipa Jelačića  62-godišnjak je osobnim automobilom, daruvarskih registarskih oznaka, prilikom okretanja vožnjom unatrag stražnjim dijelom vozila udario u metalni stup za prihvat rampe koji je oštetio. 62-godišnjaku je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz članka 43. stavka 2. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.        
 
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon