Prometne nesreće u prethodna 24 sata

Slika /PU_BB/slike vijesti-novije/prometna nesreća5.jpg
Foto: ilustracija

Jučer, 2. travnja, na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske evidentirane su četiri prometne nesreće. U jednoj nesreći ozlijeđena je jedna osoba.

Jučer, 2. travnja, oko 15,30 sati, 27-godišnjak je upravljao skupom vozila iz smjera Velike Barne prema Velikom Grđevcu i zbog ne držanja vozila na sredini obilježene prometne trake zahvatio je desnu bankinu i sletio na zelenu površinu. 27-godišnjem vozaču je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz članka 46. stavka 1. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, 2. travnja, oko 16,50 sati, u Severinu 33-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka na raskrižju gdje se prometom upravlja semaforom ušao je u raskrižje na zeleno svjetlo i skretao ulijevo pri čemu je udario u osobni automobil koji je zadržavao smjer kretanja kojim je upravljala 34-godišnjakinja. U nesreći je na oba vozila nastala materijalna šteta. Protiv 33-godišnjeg vozača slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, 2. travnja, oko 18,00 sati, 51-godišnji strani državljanin je upravljao skupom vozila zagrebačkih registarskih oznaka i između Pavlovca i Velikog Grđevca je zbog ne držanja vozila na sredini obilježene prometne trake zahvatio desnu bankinu i sletio vozilom na zelenu površinu gdje se vozilo nastavilo kretati i prevrnulo na bočnu stranu. U prevrtanju vozila s tovarnog prostora ispalo je više trupaca hrasta.   51-godišnjem vozaču je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Zbog izvlačenja skupa vozila za prometa je bila zatvorena državna cesta DC-28 od 20,15 do 22,00 sata, a promet se odvijao obilaznim pravcem.

Jučer, 2. travnja, oko 19,40 sati, u Bjelovaru 44-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka Franjevačkom ulicom i nije se obilježenom pješačkom prijelazu približavala sigurnom brzinom da može zaustaviti vozilo kako bi propustila pješake zbog čega je vozilom udarila 65-godišnjaka koji se nalazio na obilježenom pješačkom prijelazu. Nakon udara pješak je pao na kolnik. U nesreći je 65-godišnjak zadobio lake tjelesne ozlijede. Protiv 44-godišnje vozačice slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.     
 

Pisane vijesti | Promet i vozila