Prometne nesreće u prethodna 24 sata

Slika /PU_BB/slike vijesti-novije/prometna nesreća5.jpg
Foto: ilustracija

Jučer, 4. ožujka, na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske evidentirane su četiri prometne nesreće. Dvije nesreće dogodile su se na bjelovarskom i dvije na čazmanskom području.

Jučer, 4. ožujka, oko 7,10 sati, 41-godišnjak pod utjecajem alkohola upravljao je traktorom bjelovarskih registarskih oznaka kroz Marčane i desnim kotačima vozila udario u stražnji dio automobila parkiranog na kolnom ulazu. Nakon udara traktor se nastavio kretati po bankini i sletio u putni jarak. Alkotestiranjem je utvrđeno da je 41-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,61 g/kg. Vozač je uhićen i uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti na cestama doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru gdje mu je sudac odredio zadržavanje u trajanju od 15 dana te je predan u Zatvor u Bjelovaru.  

Jučer, 4. ožujka, oko 9,15 sati, u Ulici Vlahe Paljetka, u Bjelovaru 78-godišnjak upravljajući osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka prilikom uključivanja u promet s kolnika parkirališta trgovačkog centa nije postupio po znaku STOP već je ulaskom u raskrižje oduzeo prednost osobnom automobilu koprivničkih registarskih oznaka kojim je upravljao 65-godišnjak i vozilom udario u bočni dio automobila koprivničkih registarskih oznaka. U nesreći je na oba vozila nastala materijalna šteta. 78-godišnjem vozaču izdana je obavijest o počinjenom prekršaju iz članka 12. stavka 4. i slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja iz članka 57. stavka 4. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Jučer, 4. ožujka, oko 11,45 sati, u Bjelovaru 76-godišnjak je upravljao traktorom,, bjelovarskih registarskih oznaka, Ulicom Vlahe Paljetka i prilikom skretanja na parkiralište trgovačkog centra  oduzeo prednost  osobnom automobilu, bjelovarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 68-godišnjak koji je vozilom udario u prednji dio traktora. U nesreći je na vozilima nastala materijalna šteta. Protiv 76-godišnjaka slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenog  prekršaja iz članka 57. stavka 2. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.      
 

Pisane vijesti | Promet i vozila