Prometne nesreće tijekom vikenda

Slika /PU_BB/slike vijesti-novije/policija rotacija.jpg
Foto: ilustracija

Tijekom vikenda, od 5. do 7. siječnja, na Području policijske uprave bjelovarsko-bilogorske evidentirano je 9 prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće bilo je ozlijeđenih osoba.

U petak, 5. siječnja, oko 11,00 sati, 31-godišnjak je upravljao teretnim automobilom s priključnim vozilom, zagrebačkih registarskih oznaka, kroz Veliku Barnu pri čemu nije vozilo držao na sredini obilježene prometne trake zbog čega je prešao na desnu bankinu i vozilom sletio s kolnika. Na vozilu koje se prevrnulo nastala je materijalna šteta. 31-godišnjem vozaču je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz članka 46. stavka 1. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U petak, 5. siječnja, oko 12,40 sati, u Velikom Grđevcu 21-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom, daruvarskih registarskih oznaka, Ulicom Vladimira Nazora i započela je obilaženje traktora bez da se uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu i prednjim dijelom vozila udarila u zadnji dio vozila kojim je upravljao 77-godišnjak koji je već započeo obilaženje vozila ispred sebe.  U nesreći je na oba vozila nastala materijalna šteta. 21-godišnjakinji je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz članka 43. stavka 2. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U petak, 5. siječnja, u Ulici 77. samostalnog bataljuna ZNG-a u Grubišnome Polju za sada nepoznati vozač je na parkiralištu vozilom udario u propisno parkirani osobni automobil, bjelovarskih registarskih oznaka, nakon čega se udaljio s mjesta događaja, a da nije oštećenom ostavio podatke o vozaču i vozilu. Slijedi rad na pronalasku vozača i vozila.

U petak, 5. siječnja, oko 15,10 sati, u Novoj Rači na Trgu Stjepana Radića 27-godišnjak je upravljao osobnim automobilom, bjelovarskih registarskih oznaka, i zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor na upravljačem i udario u propisno parkirani automobil u vlasništvu 25-godišnjaka nakon čega se udaljio s mjesta događaja. Protiv 27-godišnjaka slijedi podnošenje adekvatne prijave prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

U petak, 5. siječnja, oko 16,30 sati, 21-godišnjak se kretao osobnim automobilom, bjelovarskih registarskih oznaka, bjelovarskom sjevernom obilaznicom i prilikom skretanja u Ulicu Zvijerci nije se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu pri čemu je u bočnu stranu njegovog vozila prednjim dijelom udarilo vozilo, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 59-godišnja pod utjecajem alkohola. Nakon sudara oba vozila sletjela su izvan kolnika. U nesreći je na oba vozila nastala materijalna šteta, a 21-godišnjak je zadobio lake tjelesne ozljede.  Protiv 21- godišnjaka i 59-godišnjaka slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu, 6. siječnja, oko 0,55 sati, za sada nepoznati vozač je u Bjelovaru na raskrižju Ulice Jurja Haulika  i Ulice Augusta Šenoe prilikom skretanja udario vozilom u rasvjetni stup i prometni znak na kojima je nastala materijalna šteta i napustio mjesto nesreće. Slijedi rad na pronalasku vozača i vozila.

U subotu, 6. siječnja, oko 15,30 sati, u Garešnici 21-godišnjak je upravljao osobnim automobilom, bjelovarskih registarskih oznaka, Moslavačkom ulicom i zbog ne držanja vozila na desnoj strani kolnika izgubio nadzor nad vozilom uslijed čega je sletio s kolnika i vozilom udario u prometni znak. 21-godišnjem vozaču je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenog prekršaja iz članka 47. stavka 2. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U subotu, 6. siječnja, oko 16,30 sati, za sada nepoznati vozač je u Rogoži zbog neprilagođene brzine sletio s kolnika i udario u prometni znak koji je oštetio nakon čega je napustio mjesto događaja. Slijedi rad na pronalasku vozača i vozila.   
 

Pisane vijesti | Promet i vozila