Prometne nesreće tijekom vikenda

Slika /PU_BB/slike vijesti-novije/policija rotacija.jpg
Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 1. do 3. prosinca, na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske evidentirano je deset prometnih nesreća. Po četiri nesreće dogodile su se na bjelovarskom i daruvarskom području i po jedna nesreća se dogodila na čazmanskom i grubišnopoljskom području.   U dvije prometne nesreće došlo je do slijetanja vozila s ceste.

U subotu, 2. prosinca, oko 12,35 sati, 74-godišnjak je upravljao automobilom, daruvarskih registarskih oznaka, kroz Donju Rašenicu  i zahvatio bankinu kotačima automobila zbog čega je došlo do zanošenja vozila i vozač je izgubio kontrolu nad vozilom, prešao na suprotnu stranu kolnika i sletio u lijevi putni jarak. Nakon slijetanja u putni jarak vozilo se nastavilo kretati, a zaustavilo se na travnatoj površini okrenuto na bočnu stranu. Na mjestu događaja prilikom izvlačenja vozača iz vozila intervenirali su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe grada Grubišnoga Polja i djelatnici Hitne medicinske pomoći Grubišno Polje. U nesreći je na automobilu nastala materijalna šteta, vozač nije ozlijeđen. Zbog počinjenih prekršaja iz članka 46. stavka.1. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama 74-godišnjem vozaču je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna.

U nedjelju, 3. prosinca, oko 5,10 sati, 57-godišnjak je upravljao teretnim vozilom, bjelovarskih registarskih oznaka, kroz Gornji Draganac i nije vozilo držao što bliže desnom rubu kolnika i na tolikoj udaljenosti od njega da s obzirom na stanje i osobine ceste ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti te je prešao vozilom na lijevu stranu kolnika i sletio u lijevi putni jarak nakon čega je udario u betonski most. 57-godišnjem vozaču je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog počinjenja prekršaja iz članka 47. stavka 2. i 3. uz primjenu članaka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  
 

Stranica