Prometne nesreće tijekom vikenda

Slika /PU_BB/slike vijesti-novije/policija rotacija.jpg
Foto: ilustracija

Tijekom vikenda, od 24. do 26. studenoga, na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske evidentirali smo 7 prometnih nesreća.

U petak, 24. studenoga, oko 5,20 sati, u Drljanovcu se dogodila prometna nesreća koju je izazvao, za sada, nepoznati vozač koji je upravljao teretnim automobilom tako da nije ostavio dovoljan razmak od vozila s kojim se mimoilazi i bočnim ogledalom svog vozila udario je u bočno ogledalo teretnog vozila, virovitičkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 62-godišnjak.  Na vozilu virovitičkih registarskih oznaka u nesreći je nastala materijalna šteta. Slijedi daljnji rad na otkrivanju vozila i vozača koji je skrivio prometnu nesreću i podnošenje adekvatne prijave.

U petak, 24. studenoga, oko 12,00 sati, u Ivanskoj je 62-godišnjak upravljao traktorom s priključkom, bjelovarskih registarskih oznaka i prilikom skretanja u dvorište priključak (plug) se nalazio u suprotnoj prometnoj traci i u njega je udario autobus, bjelovarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 50-godišnjak. Protiv 62-godišnjeg vozača traktora slijedi podnošenje izvješća o počinjenom prekršaju iz članka 43. stavka 3. uz primjenu članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U petak, 24. studenoga, oko 14,45 sati, u Zrinskom Topolovcu 58-godišnjak je upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom u vrijeme kada mu je oduzeta vozačka dozvola i zbog ne kretanja sredinom obilježene prometne trake kotačima vozila je zahvatio bankinu i sletio u putni jarak. 58-godišnjak je nakon nesreće izvukao traktor i odvezao ga na adresu stanovanja gdje su ga policijski službenici pronašli i utvrdili oštećenja nastala u prometnoj nesreći. Protiv 58-godišnjaka slijedi podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obaveznim osiguranjima u prometu.

U petak, 24. studenoga oko 15,10 sati, 48-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom, bjelovarskih registarskih oznaka, kroz Tomašicu  i u jednom trenutku je zaspala i vozilom sletjela u putni jarak gdje je vozilo udarilo u zemljanu površinu i prilazni most. Na vozilu je nastala materijalna šteta, a 48-godišnjakinja je prevezena u Opću županijsku bolnicu Pakrac.
U subotu, 25. studenoga, oko 22,00 sata, 25-godišnjak pod utjecajem alkohola upravljao je osobnim automobilom, zagrebačkih registarskih oznaka kroz Predavac, Ulicom Stjepana Radića, i zgod nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom je zahvatio bankinu i sletio u putni jarak te udario u betonski most. U nesreći je na vozilu nastala materijalna šteta. 25-godišnjaku je privremeno oduzeta vozačka dozvola i protiv njega slijedi prijava po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

U nedjelju, 26. studenoga, u noćnim satima, u Ulici Krste Frankopana u Bjelovaru za sada nepoznati vozač je oštetio parkirani osobni automobil, bjelovarskih registarskih oznaka. Slijedi daljnji rad na pronalasku vozila i utvrđivanju vozača.

U nedjelju, 26. studenoga, oko 14,40 sati, 73-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom, daruvarskih registarskih oznaka Ulicom Silvija Strahimira Kranjačevića u Daruvaru i dolaskom do raskrižja s Ulicom Stjepana Radića nije postupila po znaku STOP te je ulaskom u raskrižje oduzela prednost osobnom automobilu kojim je upravljala 52-godišnjakinja zbog čega je došlo do sudara vozila. Protiv 73-godišnjakinje slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja iz članka 57. stavka 2. primjenom članka 293. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.           
 

Pisane vijesti | Promet i vozila