Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/Policija-natpis sigurnost i povjerenje.jpg
Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama naše policijske uprave dogodile su se tri prometne nesreće koje su bile samo s materijalnim štetama. 

U petak, 6. listopada oko 21.15 sati, u Bjelovaru, 21-godišnjak je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka Križevačkom cestom u pravcu Klokočevca.
Vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, prešao je na suprotnu stranu kolnika i prednjim dijelom svog vozila udario u prednji dio osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 56-godišnjak koji se kretao iz suprotnog pravca svojom prometnom trakom.
U prometnoj nesreći na oba vozila nastala je materijalna šteta. 
56-godišnji vozač je za vrijeme upravljanja vozilom bio pod utjecajem alkohola. Od njega je privremeno oduzeta vozačka dozvola, aon je doveden u službene prostorije policije gdje je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Njemu slijedi optužni prijedlog, a 21-godišnjaku koji je skrivio ovu prometnu nesreću izdano je izvješće o počinjenom prekršaju.
  
U nedjelju, 8. listopada oko 09.00 sati, 57-godišnjakinja se uključivala u promet iz dvorišta u Ivanskoj, u Ulici Josipa Kozarca, osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, vožnjom unaprijed. Izlaskom iz dvorišta skretala je ulijevo, a da prethodno nije propustila sva vozila koja se kreću kolnikom na koji se uključuje, te je tom prilikom prednjim dijelom vozila naletjela na prednji dio osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 21-godišnji vlasnik.
Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola, a 57-godišnjoj vozačici koja je skrivila ovu prometnu nesreću na mjestu događaja naplaćena je novčana kazna.
  
U nedjelju, 8. listopada oko 20.00 sati, u Bjelovaru, 29-godišnjak upravljao je osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka Križevačkom cestom.
Uslijed neprilagođene brzine gustoći prometa, prednjim dijelom vozila udario je u zadnji dio osobnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 18-godišnjak koji se kretao u istom smjeru.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.
29-godišnji vozač koji je skrivio ovu prometnu nesreću bio je pod utjecajem alkohola. Od njega je privremeno oduzeta vozačka dozvola, a protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Pisane vijesti | Promet i vozila