Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /PU_BB/slike vijesti-novije/policija rotacija.jpg
Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama naše policijske uprave dogodile su se tri prometne nesreće koje su bile samo s materijalnim štetama. Sve tri su se dogodile na daruvarskom području, a u dvjema policijski službenici tragaju za nepoznatim vozačima koji su skrivili prometne nesreće i napustili mjesta događaja. 
Okolnosti svih prometnih nesreća donosimo u nastavku.

U petak, 8. ožujka, oko 15.30 sati, nepoznati vozač upravljao je nepoznatim vozilom kolnikom kroz Končanicu. Ulaskom u zavoj u lijevo, pri mimoilaženju, iako je bio dužan, nije sa svoje lijeve strane ostavio dovoljan razmak između svojeg vozila i vozila s kojim se mimoilazi, a prema potrebi i svoje vozilo pomaknuo desnom rubu kolnika, kojom prilikom je svojim vozilom prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera. Uslijed toga došlo je do međusobnog udara lijevog bočnog ogledala njegovog vozila u lijevo bočno ogledalo teretnog automobila bjelovarskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljala 34-godišnja vozačica, a koja se je svojim vozilom pomaknula uz desni rub kolnika. Nakon prometne nesreće nepoznati vozač je s vozilom napustio mjesto događaja, a da vlasniku oštećenog vozila nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je prouzročio prometnu nesreću.
Slijedi daljnji rad na otkrivanju nepoznatog vozača koji je ujedno i počinitelj prometne nesreće. U prometnoj nesreći nitko od sudionika nije ozlijeđen. 
 
U subotu, 9. ožujka, u vremenu od 10 do 16.30 sati, nepoznati vozač je upravljao vozilom kolnikom Trga dr. Franje Tuđmana u Daruvaru. Neutvrđenim dijelom vozila je udario u stražnji desni dio propisno parkiranog osobnog automobila daruvarskih registarskih oznaka u vlasništvu 44-godišnjaka koji ga je prethodno propisno parkirao. Nakon navedenog događaja nepoznati vozač je s vozilom napustio mjesto događaja, a da vlasniku oštećenog vozila nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je prouzročio prometnu nesreću.
Slijedi daljnji rad na otkrivanju nepoznatog vozača i vozila s kojim je počinio ovu prometnu nesreću.
 
U nedjelju, 10. ožujka oko 23.45 sati, 20-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka kroz Trojeglavu, Ulicom Stjepana Radića. Izlaskom iz oštrog  zavoja u desno nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, uslijed čega je vozilom prešao na prometnu traku namjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, lijevim kotačima zahvatio bankinu, izgubio nadzor nad vozilom i prednjim djelom vozila udario u betonski most kanala oborinskih voda gdje se i zaustavio. Mladi vozač nije bio pod utjecajem alkohola.
Zbog izazivanja prometne nesreće 20-godišnjem vozaču je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna u iznosu od 80.00 eura.

Pisane vijesti | Promet i vozila