Prometne nesreće s materijalnom štetom

Slika /PU_BB/Policija-ilustracije/prometna nasreća2.jpg
Foto: ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske dogodile su se tri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće nastupia je samo materijalna šteta, a njihove okolnosti iznosimo u nastavku.

U srijedu, 24. siječnja oko 23.30 sati, 52-godišnjak je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka kroz Bjelovar, Ulicom Petra Biškupa Vene. Uslijed neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste (zavoj, kolnik mokar) desnim kotačima vozila zahvatio je desnu bankinu te je prednjim dijelom vozila udario u ploču na prilaznom mostu, nakon čega je lijevim kotačem udario u most gdje se vozilo zaustavilo. Nakon prometne nesreće 52-godišnji vozač je pješice napustio mjesto događaja, a da vlasniku oštećenog mosta nije ostavio osobne podatke i podatke o vozilu s kojim je prouzrokočio prometnu nesreću.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.
52-godišnjak je u četvrtak, 25. siječnja u jutarnji satima osobno pristupio u Policijsku postaju Bjelovar gdje je izjavio da je u trenutku prometne nesreće on bio vozač osobnog automobila s kojim je prouzročio prometnu nesreću.
Protiv 52-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
 
U četvrtak, 25. siječnja oko 13.40 sati 47-godišnja vozačica je upravljala osobnim automobilom virovitičkih registarskih oznaka kroz Orlovac Zdenački.
U jednom trenutku započinje nepropisnu radnju skretanja u lijevo na kolni ulaz jer nije propustila teretno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 25-godišnji rumunjski državljanin koji je dolazi iz suprotnog smjera i zadržavao svoj smjer kretanja. Pri tom je došlo do udara desnog prednjeg djela kamiona u zadnji desni bočni dio osobnog automobila.
U prometnoj nesreći sudionici nisu zadobili tjelesne ozlijede.
Protiv 47-godišnje vozačice slijedi obavezni prekršajni naloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila