Prometne nesreće s materijalnim štetama u protekla 24 sata

Slika /PU_BB/slike vijesti/auto policija.jpg
Foto: ilustracija

U četvrtak, 18. travnja oko 07.20 sati, 19-godišnjak je upravljao traktorom bjelovarskih registarskih oznaka s prikolicom kroz Bosiljevo. Dolaskom do raskrižja započeo je skretanje u lijevo na prilaznu cestu, a da se nije prethodno uvjerio da tu radnju može učiniti na siguran način bez opasnosti po druge sudionike u prometu ili tuđu imovinu, ne vodeći pritom računa o smjeru kretanja i položaju svog vozila i drugih vozila, te je pritom prednjim dijelom utovarivača udario u zadnji desni bočni dio osobnog vozila bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljala 31-godišnja vozačica, a u trenutku njegovog skretanja ona je bila već u fazi završetka pretjecanja. Očevidom je utvrđeno da je vozačica pretjecala na uzdužnoj punoj liniji na kolniku.
Na osobnom vozilu je nastala materijalna šteta. Alkotestiranjem sudionika kod 19-godišnjeg mladog vozača utvrđena je koncentracija alkohola od 0,04 g/kg.
31-godišnjoj vozačici je izdana obavijest o počinjenom prekršaju dok protiv 19-godišnjeg mladog vozača slijedi prekršajni nalog.
 
Istog dana oko 11.50 sati, 36-godišnji stranac na privremenom boravku, upravljao je teretnim  vozilom s poluprikolica zagrebačkih registarskih oznaka kroz Veliku Barnu, Ulicom kralja Tomislava. U suprotnom smjeru je također teretnim vozilom s prikolicom osječkih registarskih oznaka upravljao 38-godišnji vozač. Oba vozača pri mimoilaženju nisu ostavili dovoljan razmak između vozila s kojim se mimoilaze, a što su bili dužni zbog čega je došlo do kontakta između lijevih bočnih osvrtnih ogledala pri čemu je na vozilima nastala materijalna šteta. 
Vozačima je zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama na mjestu događaja naplaćena novčana kazna.
 
Također, 18. travnja, oko 12.15 sati, u Daruvaru došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom. 25-godišnji vozač je upravljao teretnim automobilom virovitičkih registarskih oznaka kroz Daruvar, Trgom Benedikta Nelipića. Vožnjom unazad zadnjim desnim bočnim djelom vozila je udario u betonski nosivi stup ograde i metalna vrata ograde na kojima su nastala oštećenja, a gdje se potom i zaustavio.
Zbog izazivanja prometne nesreće 25-godišnjaku je na mjestu događaja prometne nesreće, zbog počinjenog prekršaja naplaćena novčana kazna u iznosu od 130 eura.

U četvrtak, 18. travnja oko 16.30 sati dogodila se još jedna prometne nesreća s materijalnom štetom. 63-godišnji vozač je u Suhaji upravljao teretnim vozilom bjelovarskih registarskih oznaka. Budući da nije vozilo u kretanju držao što bliže desnom rubu kolnika i na tolikoj udaljenosti od njega da, s obzirom na brzinu kretanja vozila, uvijete prometa te na stanje i osobine ceste, ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti tako da je pritom desnim kotačima skupa vozila zahvatio putnu bankinu. Vozilo koje je bilo natovareno drvenim trupcima je s obzirom na opterećenost propalo u putni jarak, gdje se nakrenulo i zaustavilo.
Vezano uz izazivanje prometne nesreće 63-godišnjem vozaču je na mjestu događaja izdana obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pisane vijesti | Promet i vozila